Red Yeast Rice Червен ориз (дрожди) 60 капсули

36,83 лв.
С вкл. данък
Количество
Изчерпано

За поддържане нормални нива на холестерола.


--

Специализиран продукт, източник на червен дрожден ферментирал ориз, създаден чрез полиране на белите оризови зърна и обработката им с плесента Monascus purpureus, която създава червеникаво покритие. Получава се при отглеждането на дрождите Monascus върху бял ориз. Допринася за поддържане нормални нива на холестерола и подпомага функциите на сърдечно-съдовата система.

 

Ценни свойства

Червеният ферментирал ориз се използва от векове в традиционната китайска медицина като средство за поддържане на сърдечно-съдовото здраве. Отличава се с уникален хранителен профил, включващ изобилие от витамини, минерали, фибри, антиоксиданти, фитостероли, изофлавони и ненаситени мастни киселини, които подпомагат състоянието на кръвоносните съдове и сърдечната функция.

Холестеролопонижаващите свойства на червения ферментирал ориз се дължат предимно на съединението монаколин К в състава му.

Монаколин К е активен компонент и на някои от предлаганите с рецепта медикаменти за понижаване на холестерола, известни като статини. Ето защо диетичните добавки с червен ферментирал ориз често се използват като рентабилна и здравословна алтернатива на статините.

Червеният дрожден ориз, източник на монаколин К, осигурява следните ползи:

  • блокира активността на ензима, стимулиращ образуването на холестерол
  • понижава нивата на общия плазмен холестерол, липопротеините с ниска плътност („лошия“ холестерол / LDL) и триглицеридите
  • поддържа нормалното състояние на коронарните артерии и действа като ефективно помощно средство в терапията на хиперлипидемия, атеросклероза и коронарна болест на сърцето
  • допринася за постигане на по-добри резултати при спазването на здравословен хранителен режим срещу затлъстяване и наднормено тегло
  • подпомага терапията при метаболитен синдром, при който е налице комбинация от няколко състояния - абдоминално затлъстяване, хипертония, висока кръвна захар, повишени нива на триглицеридите или ниски нива на „добрия“ холестерол (HDL)
  • спомага за подобряване на инсулиновата чувствителност и поддържане нормални нива на глюкоза в кръвта

 

Много специалисти препоръчват терапията с ферментирал червен ориз да се комбинира с прием на коензим Q10 в дозировка от поне 90-120 mg дневно, с цел предотвратяване евентуален дефицит на така важния за сърдечния мускул коензим. Известно е, че при лечението със статини също се изисква допълнителен прием на CoQ10 под формата на добавка.

CoQ10 е антиоксидант с жизненоважна роля за здравето на сърдечно-съдовата система, който осигурява енергия за сърцето и подпомага профилактиката на различни сърдечно-съдови заболявания.

Червеният ферментирал ориз на американската компания Nature’s Way е създаден в съответствие с най-високите стандарти за качество. Опаковката на продукта се състои от 97% рециклируеми материали, което е важна стъпка в битката с пластмасовите отпадъци и глобалното замърсяване.

 

Противопоказания

По данни на американския медицински център Mayoclinic, ферментиралият червен ориз не бива да се комбинира с прием на алкохол, някои видове имуносупресивни медикаменти, статини и други лекарства с холестеролопонижаващи свойства, сок от грейпфрут, хепатотоксични лекарства и добавки, екстракт от жълт кантарион и ниацин, поради риска от евентуални увреждания на черния дроб и други нежелани ефекти.

Употребата на ферментирал червен ориз не се препоръчва при бременност и кърмене, както и при наличие на чернодробни заболявания.   

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:

Червен ориз /дрожди/
/Monascus purpureus/

600 mg2400 mg

Растителна капсула, магнезиев стеарат, силициев диоксид.

Не съдържа: изкуствени оцветители, аромати, консерванти, царевица, млечни продукти, глутен, сол, захар, пшеница. Подходящо за вегани/вегетарианци.

Хранителна добавка, 60 V-капсули. 



Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Витамин С(аскорбинова киселина)1000 mg1000 mg
Шипка25 mg25 mg
Общо въглехидрати1 g1 g
Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Витамин С(аскорбинова киселина)1000 mg1000 mg
Шипка25 mg25 mg
Общо въглехидрати1 g1 g

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за поддържане нормални нива на холестерола и триглицеридите. 

Забележка: Да не се използва от бременни, кърмещи или при наличие на чернодробни заболявания. Консултирайте се с лекар, ако приемате медикаменти за понижаване на холестерола. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка и приложение: По 1 капсула от 1 до 4 пъти на ден за предпочитане по време на хранене.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца! 

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката. 

Производител

Производител: Nature’s Way products, Inc, USA.

Вносител: Ревита ООД, Пловдив, бул. Източен 48

www.naturesway.bg;  

Тел.: 0700 12498

Виж още

15517
    Изпрати

    Вашият въпрос беше получен успешно.

    Наш служител ще Ви отговори възможно най-скоро.

    Споделете мнение за продукта

    chat Споделете мнение за продукта (0)