Специална грижа за сияйна кожа и здрава коса през лятото

I част

Искаш да имаш здрава коса с наситен цвят и сияен блясък? Постигането на тази цел е трудно, но не и невъзможно – с помощта на специализираната нутрикозметика, усилията ти в тази посока ще се увенчаят с успех!

 

Начинът на хранене, нивата на стрес в ежедневието, индивидуалното здравословно състояние – всички тези фактори играят важна роля за състоянието на косъма и скалпа.

Напредването на възрастта също оказва влияние – още след тридесетте години от живота, естественият синтез на колаген, еластин и други, ключови за кожата и косата вещества започва да намалява.

 

Достатъчна ли е локалната грижа

Козметичните продукти имат своето безспорно място в ежедневната ти рутина, но само локална поддръжка не стига - необходимо е да я съчетаеш с нутрикозметика, източник на витамини, минерали, антиоксиданти и други компоненти. Те активират процесите на възстановяване отвътре и компенсират дефицита на ценни нутриенти, който може да доведе до преждевременна поява на фини линии и бръчки, загуба на еластичност, косопад и други проблеми.

Активните компоненти, съдържащи се в специализираната нутрикозметика могат значително да подсилят действието на любимите ти козметични продукти и да оптимизират ефектите им върху кожата и косата.

 

Топ предложения от naturesway.bgнатурални продукти в подкрепа на твоята красота
 

Ползи за здравето на косата

 

Body Essential® Silica with Calcium / Силиций с калций, 90 капсули - един от любимите ни продукти, подходящ при изтощена коса и загуба на обем, изключително търсен от нашите дългогодишни клиентки, уверили се лично в ефектите му върху плътността на косъма!

Основната съставка в Body Essential® Silica with Calcium е силиций –  „минералът на красотата“, чиито ползи включват заздравяване на костите и уплътняване на косъма.

Силицият е един от най-разпространените микроелементи в човешкото тяло, а ключовите му свойства включват:

С възрастта нивата на силиций в организма намаляват, което е причина за изтъняване на косъма, загуба на коса, меки и цепещи се нокти.

Едно добро решение за компенсиране на силициевия дефицит, са бюти продуктите, които възстановяват плътността и еластичността на косъма и намаляват загубата на коса. 

След прием, силицият под формата на силикагел се преобразува до орто-силициева киселина в организма, чиито силанови химични групи образуват комплексни съединения с протеини и аминокиселини в структурата на косъма и усилват здравината му.

Снопчетата коса с по-високо съдържание на силиций падат по-трудно и имат по-добър блясък от дефицитните на този микроелемент. Силицият увеличава дебелината и здравината на косъма. Приемът му е изключително подходящ при:

  • изтънена коса и накъсване
  • ежемесечно боядисване
  • честа топлинна обработка на косата

Body Essential® Silica with Calcium е обогатен с калций и витамин D2 с цел още по-висока ефикасност срещу накъсване на косъма и чупливост ноктите. Продуктът подпомага и здравето на костите.

 

Biotin/ Биотин 1000 mcg x 100 таблетки за смучене – продукт с отлично действие срещу суха коса и косопад. Съдържа биотин – витамин, който принадлежи към групата на В-витамините (В7), широко разпространен в храните и в тъканите на организма, но рядко срещащ се в големи количества. Топлинната обработка на храната допълнително намалява съдържанието му.

Приемът на биотин в продължение на повече от 3 месеца намалява броя на изпадналите косми след измиване на косата и сгъстява нейните снопчета.

Специфична индикация на биотина е „несресваемата коса“ (pili trianguli et canaliculi) – дерматологично нарушение, свързано със сухота на косата, при което цялостният й вид наподобява този на изкуствената коса на кукла. Състоянието е свързано с нарушения в структурата на кератина.

Докато силицият активира биосинтеза на колаген, биотинът има изразено стабилизиращо действие върху кератина – друг структурен протеин на косата, ноктите и кожата.

 

Alive! Hair, Skin & Nails Multi-Vitamin / Алайв! Мултивитамини за коса, кожа и нокти, 60 софтгел капсули – противостарееща и разкрасяваща грижа, перфектно допълнение към ежедневната рутина. Тази иновативна бюти формула съдържа разнообразна комбинация от съставки: включва както силиций, така и биотин, а наред с това цинк, колаген от тип I (най-разпространеният тип в съединителната тъкан и повърхностните структури), хиалуронова киселина, мултивитамин с минерали и бленда екстракти от плодове и зеленчуци.

Богатият състав на Alive! Hair, Skin & Nails Multi-Vitamin позволява използването й при всички гореизброени състояния.

Когато няма специфични заболявания, а козметични несъвършенства, включително цепливи нокти с нееднороден цвят, накъсваща се коса, липса на блясък, Alive! Hair, Skin & Nails Multi-Vitamin е универсалният продукт за поддържаща грижа.

 

Hair & Skin / Коса и кожа, 100 капсули – също както Alive! Hair, Skin & Nails Multi-Vitamin може да се използва като допълваща бюти грижа. Едно от различията между двата продукта се състои в това, че Hair & Skin е обогатен с концентрирана смес ензими, които стимулират усвояването на останалите съставки, а също и на полезните вещества от диетата.

Поради тази причина Hair & Skin е изключително добро решение за хора със стомашно-чревни нарушения, при които абсорбцията на витамини, минерали, антиоксиданти и аминокиселини е затруднена вследствие на което може да се стигне до недостиг на ценни нутриенти и засилена загуба на коса и преждевременно кожно стареене.

Съставът на Hair & Skin включва още растителни екстракти, МСМ (метилсулфонилметан), глюкозамин, екстракт от овес и биотин.

Една от най-ценните съставки в продукта е извлекът от корена на билката фо-ти, считан за универсално природни средство, спомагащо за забавяне побеляването на косата (в случаите, когато не е генетично обусловено).

Отношението на екстракта от лют червен пипер към растежа и добрия вид на косата и кожата, е свързано със свойството на активната му съставка – капсаицина, да подобрява локалното кръвообращение и притока на нутриенти към повърхностните структури на организма, в частност към космените фоликули.

Екстрактът от лют червен пипер в Hair & Skin стимулира доставката на хранителни вещества до космените фоликули и дермалните папили, ситуирани в долната част на луковицата и определящи здравето на косъма.   

Основните ползи от Hair & Skin по отношение на косата включват подхранване на скалпа, стимулиране на растежа и поддържане на естествения цвят и блясък.

Hair & Skin е ценна добавка и към всеки лечебно-профилактичен режим срещу косопад, пърхот или себореен дерматит, ползите от който могат да бъдат дълготрайни.

 

Употребата на всички продукти на Nature’s Way е подходяща и специално в летния сезон, с цел защита на кожата и косата от дехидратация и прекомерна сухота, предизвикани от честото излагане на слънце и досега с хлорирана и морска вода.

 

Следва продължение: Ползи от продуктите на Nature’s Way за кожата – II част – прочети ТУК!

Научете повече за Natures WayПравила за участие в играта ЗДРАВА И КРАСИВА КОСА И КОЖА ПРЕЗ ЛЯТОТО