Специална грижа за свежа кожа и здрава коса през лятото,

II част

Продължение - прочети I част от статията, посветена на здравето на косата ТУК!


Ползи за здравето на кожата

 

Body Essential® Silica with Calcium / Силиций с калций, 90 капсули 

Ефектите на този продукт върху косата бяха подробно разгледани в част I на нашата статия. Нека сега се спрем и на ползите му за здравето на кожата!

Ключовата съставка в Body Essential® Silica with Calcium е силиций – минерал, активиращ производството на колаген и значително подобряващ състоянието на кожата. Приемът му е особено подходящ при загуба на здравина и еластичност и преждевременно стареене, предизвикано от замърсители в околната среда, цигарен дим и химикали.

Body Essential® Silica with Calcium стимулира производството на колаген

След 21-годишна възраст колагеновият синтез намалява с по около 1% на година - силицият може да забави тези темпове и съответно да редуцира появата и дълбочината на бръчките. Това му свойство е много ценно и за жените в менопауза, тъй като през първите пет години от менопазуалния период, кожата губи около 30% от колагена си - процес, който може да бъде добре контролиран чрез прием на силиций под формата на диетична добавка.  

Срещу набръчкване и слънчеви увреждания

Силицият оказва антигликиращо действие върху колагеновите влакна в кожата – не позволява образуването на безформени снопчета (съдържащи и гликопротеини), които набръчкват дермата и предизвикват неравности.

Наред с това, силикатите засилват микроциркулацията в кожата на капилярно ниво, поради което Body Essential® Silica with Calcium може да бъде добър избор при целулит. Дрениращото му действие намалява задържането на вода и мастноразтворими токсини в кожата и подкожието.

Друго полезно действие на продукта е, че ускорява регенерацията на увредената от слънчевата светлина кожа и подобрява устойчивостта й срещу механични и лъчеви дразнения.

 

Biotin/ Биотин 1000 mcg x 100 таблетки за смучене

Както стана ясно в част I от нашата статия, биотин (витамин В7) играе ключова роля в изграждането на косата (виж ТУК), но не по-малко важно е значението му за кожата.

Биотин засилва обмяната на кожните и подкожните липиди и е добър кожен тоник при целулит, затлъстяване, дислипидемия и други разстройства на мастната обмяна. Дефицитът му води до обриви със зачервяване, лющене и други кожни проблеми.

Терапията с витамин В7 се отразява добре на засегнатата от захарен диабет кожа – ксеродермия, потъмняване на кожата по сгъвките на крайниците и шията, екземи и алергии.

Известно е, че алкохолиците често имат кожни проблеми, частично свързани с малабсорбцията на биотина. Тази зависимост обуславя употребата на биотин при дерматологични състояния у редовно пиещите.

 

Alive! Hair, Skin & Nails Multi-Vitamin / Алайв! Мултивитамини за коса, кожа и нокти, 60 софтгел капсули 

Тази натурална формула се отличава с добре изразено анти-ейджинг действие.

Съчетанието от активни съставки в  Alive! Hair, Skin & Nails Multi-Vitamin (витамини /включително биотин/, минерали /включително силиций/, растителни екстракти, колаген и хиалуронова киселина) осигурява редица ползи срещу кожното стареене:

 

Комбинацията от колаген и хиалуронова киселина в мултивитаминната формула Alive! Hair, Skin & Nails предоставя важни предимства за дамите над 40-годишна възраст и допринася за:

  • осигуряване оптимални нива на хидратация
  • защитата от изсушаване и предпазването от вредния ефект на слънчевите лъчи и хлора в басейните
  • поддържане еластичността на кожата

 

Hair & Skin / Коса и кожа x 100 капсули 

Отличен избор за младата кожа, нуждаеща се от профилактична грижа.

Hair & Skin комбинира три важни терапевтични комплекса – билкова смес от 7 лекарствени растения (полски хвощ, фо-ти, розмарин, лют пипер, келп, овес и коприва), ключови за кожата нутриенти (биотин, метилсулфонилметан и глюкозамин) и ензимна бленда (протеази I и II, амилаза, лактаза, пептидаза, целулаза, инвертаза, алфа-галактозидаза и липаза), подобряваща абсорбцията на останалите съставки и ценните вещества от диетата.

Hair & Skin е ефективно естествено средство за подпомагане на терапията при кожни възпаления, включително:

  • акне
  • дерматози
  • кожни алергии
  • псориазис

Продуктът е особено полезен е в младежката възраст, когато кожата е податлива на неблагоприятни външни фактори поради хормонален дисбаланс и често нездравословен режим на сън и  хранене.

 

Ползи на някои от съставките в Hair & Skin

Овесена слама (Avena sativa – екстракт от стръковете). Овесът е старо и изпитано средство срещу екзема, суха кожа и слънчево изгаряне.

Пероралният прием на овесения екстракт има противовъзпалителен, противосърбежен и антиоксидантен ефект.

Розмарин (Rosmarinus officinalis – екстракт от листата). Подпомага оптималното снабдяване на кожата с хранителни вещества, оказва антисептичен и антиоксидантен ефект. Притежава вено- и капиляротонични свойства.

Келп (кафяви водорасли от разред Laminariales – цял талус). Морските продукти обикновено са богати на разнообразни минерали и микроелементи и келп не е изключение.

Келп е отличен източник на йод, калий, калций, желязо, силиций, магнезий и почти пълния спектър витамини (A, C, D, B1, B2, B3, B6, E, K, PP). Проявява дълбоко подхранващи и антиоксидантни свойства, и ускорява зарастването на епидермиса при възпалителни състояния като акне.Научете повече за Natures Way