Захарният диабетът е състояние, което се характеризира с високи нива на кръвната глюкоза, т.е. с по-високи от нормалните нива на кръвната захар. Диагнозата се поставя след трикратно установени завишени стойности на кръвната захар при ОГТТ – орален глюкозо толерантен тест.

 

Какво е захарен диабет?

В медицинската литература се различават два типа диабет – тип 1 и тип 2. Захарен диабет тип 1 е автоимунно заболяване, при което автоантитела атакуват панкреаса и го разрушават. Характерен е за детската и юношеската възраст. В резултат, не се отделя достатъчно инсулин в тялото. Той е единственият хормон предизвикващ намаляване на кръвната глюкоза.

Захарният диабет тип 2 е част от т.нар. “метаболитен синдром” и е свързан с инсулинова резистентност и относителен инсулинов дефицит. Среща се най-често при хора на средна възраст, особено при тези със затлъстяване. Захарният диабет тип 2 е хронично заболяване, което засяга милиони хора не само в България, но и по света.

Преди да се постави диагнозата захарен диабет тип 2, съществува състояние, при което нивата на кръвната захар са по-високи от нормалните за здрави хора, но не достатъчно високи, за да покриват критериите за диабет. Състоянието е известно като преддиабет. Чрез дългогодишни проучвания е установено, че до 37 % от хората с нелекувано преддиабетно състояние развиват диабет тип 2 в рамките само на 4 години.

За съжаление, в случай, че не бъдат адекватно контролирани нивата на кръвната захар, диабетът може да доведе до развитие на слепота, бъбречна недостатъчност, сърдечни заболявания и други сериозни състояния.

Лечението при захарен диабет тип 1 е чрез инсулин. Най-широко използваната терапия при захарен диабет тип 2 е комбинация от стратегии за промяна в начина на живот и лекарства, намаляващи нивата на кръвната захар. Някои допълнителни средства, като билки и добавки, също могат да помогнат. Едни от доказалите се на пазара хранителни добавки при захарен диабет тип 2 са продуктите от серията за диабет AlphaBetic на марка Nature’s Way.

Кои са продуктите от серията за диабетици AlphaBetic на американската марка Nature’s Way и какви са техните предимства?

Всички продукти от серията за диабет AlphaBetic на Nature’s Way са специално разработени чрез най-новите технологии в областта. Американската марка използва само най-висококачествените суровини.

Хранителните добавки от серията са произведени и тествани при най-високи стандарти за качество. Формулирани са така, че да бъдат напълно безопасни. Могат да бъдат приемани както самостоятелно, така и в комбинация с други AlphaBetic продукти.

Формулите AlphaBetic са внимателно балансирани, за да отговорят на специалната потребност от хранителни вещества на хората с диабет или в преддиабетно състояние.

Допринася за нормалната функция на нервната система и за защита на клетките от оксидативен стрес.

Алфа липоевата киселина съдържаща се в AlphaBetic осигурява на организма стабилна защита от оксидативния стрес и допринася за предотвратяване процесите на преждевременно стареене при диабет и преддиабетно състояние. Установено е, че алфа липоевата киселина оказва ефективен контрол върху нивата на кръвната захар, благоприятства инсулиновата чувствителност, допринася за здравословната редукция на теглото и увеличава нивата на енергия. Приемът ѝ се свързва и с подобрение в  зрението. Тя намалява оксидативния стрес в лещата на окото - предпазва клетките на ретината от увреждане и подобрява зрителната острота.

Алфа липоева киселина AlphaBetic въздейства регенериращо и върху нервната система. Тя намалява напрежението и оказва отпускащо действие върху организма.

 

AlphaBetic Multivitamin е хранителна добавка характеризираща се с удължено енергизиращо действие. Продуктът има тонизиращо и освежаващо действие, намалява умората и укрепва имунната защита. Подобрява също когнитивните способности. Оказва благоприятно въздействие върху глюкозния метаболизъм и дейността на инсулина, като по този начин води до възстановяване на концентрацията и нивата на енергия в тялото.

AlphaBetic Multivitamin спомага за нормалното функциониране на ендокринната система и за поддържане на жизнеността и енергичността при хора със захарен диабет тип 2. Продуктът се отличава с клинично разработена формула, която се препоръчва за осигуряване на необходимите хранителни вещества на диабетиците.

 

Натурална комбинация за контрол на кръвната захар при диабет тип 2 и инсулинова резистентност. Допринася за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система, както и за нормалната концентрация на липидите в кръвта и нормалното ниво на кръвната захар.

AlphaBetic Cinnamon with Magnesium & Biotin съчетава полезното действие на лекарствено растение (канела), минерален елемент (магнезий) и витамин (биотин – още известен като витамин H или витамин В7).

Комбинацията от съставки в продукта притежава хипогликемично, хиполипемично, хипохолестеролемично, хепатопротективно, антиоксидантно, противовъзпалително, антистенокардно и спазмолитично действие.

Заключение

Комбинираната терапия за лечение на захарен диабет тип 2 включва не само лекарства, но и промяна в начина на живот. Хранителните добавки, съдържащи ги могат да помогнат при диабет, но не и да го излекуват самостоятелно.

Винаги се консултирайте с медицински специалист, преди да започнете прием на нова хранителна добавка.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар