Колагенът е сред най-често препоръчваните хранителни добавки в грижата за ставите и поддържането на естествената ни красота. С напредването на възрастта производството му в човешкото тяло започва да спада прогресивно. Учените са установили, че приблизително след 30-тия ни рожден ден количеството колаген в тялото ни намалява с 1% с всяка следваща година. Това се отразява както на външния ни вид, така и на двигателната ни активност. Но дали профилактиката с колаген е достатъчна, за да осигурим на кожата и ставите си максимална превенция и подкрепа?

BioCellCollagen – революция в приема на колаген за красива кожа и силни стави

BioCellCollagen е иновативен патентован комплекс, базиран на висококачествен колаген тип 2. За разлика от останалите типове колаген, 2 оказва положително влияние не само на кожата, но и на ставите и сухожилията. Този комплекс обаче разполага и с още две допълнителни съединения, които спомагат за по-надеждната и ефективна профилактика – хиалуронова киселина и хондроитин сулфат. Заедно с използвания екологично чист колаген от стернален хрущял на нетретирани с антибиотици пилета, те носят следните здравословни ползи:

  • Предпазват кожата от първите признаци на стареене и осигуряват в пъти по-висока степен на еластичност;
  • Блокират активността на ензима хиалуронидазата, който на практика редуцира количеството хиалуронова киселина в тялото;
  • Спомагат за контрола на оптималния хидробаланс в организма и предпазва от прекомерно изсушаване на кожата без значение от нейния тип и ежедневно третиране;
  • Поддържат ставите в оптимално състояние, включително и в напреднала възраст, когато количеството синовиалната течност намалява и така се редуцират моторните, протективните и трофичните функции на тъканите в крайниците;
  • Стопират възпалителните процеси в тялото, с което се намаляват пристъпите на различни дерматологични и ставни заболявания;
  • Подпомагат профилактиката и на други органи – подобрява състоянието на косата и нотките, намаляват болката в крайниците от различен произход, спират сковаността и отоците и забавят стареенето на всички човешки клетки.

Колаген, хиалуронова киселина и хондроитин сулфат – същност и механизъм на действие

Въпреки че в науката веществата, отговорни за нормалното състояние на кожата са много на брой, именно колагенът, хиалуроновата киселина и хондроитин сулфатът са тези, които едновременно допринасят и за поддържането на ставното здраве. Според изследователите в своето синергично действие тези три съединения могат значително да променят състоянието на кожата и двигателната ни активност, но едновременно с това и да осигурят качествена превенция срещу редица рискове в бъдеще.

Колагенът е главният белтък в съединителната тъкан. За разлика от повечето видове протеин, той е гъвкав и именно за това увеличава еластичността на кожата и подпомага нормалната двигателната активност. Недостигът на колаген се усеща бързо, тъй като той води до болка и подуване при движение. Подобен е и ефектът от дефицита и върху кожата. Тя става по-груба, лишена от равномерен тен и се отпуска. Интересен е фактът, че напоследък все по-усилено се говори и за други допълнителни ползи от приема на колаген. Мнозина учени твърдят, че той подпомага метаболизма, с което може да повлияе върху диетата срещу излишните килограми, но също така съдейства за оптималното състояние на чревната флора и здравословния сън.

Хиалуроновата киселина има съществени функции за кожата и костите, а също така и за зрителните органи и дори белите дробове. Определена като мукополизахарид, тя е вид молекула, задържаща влагата в кожата и смазваща ставите за оптималната им двигателна способност. Хиалуроновата киселина не само че поддържа хидробаланса в кожата, но и намалява признаците на стареене. Нещо повече – тя ускорява процеса по зарастването на рани и спира триенето на костите, с което подпомага движението дори при настъпили травми, напреднала възраст и почти всякакъв тип артритни заболявания.

Хондроитин сулфатът е основен компонент в кожата и хрущялите. Познат още и като глюкозаминогликан (GAG), този елемент се свързва директно с еластина и колагена и осигурява надеждна профилактика за двигателната активност и целостта на дермалните тъкани. Подобно на хиалуроновата киселина хондроитин сулфатът има овлажняващи свойства, поради което нерядко влиза в състава и на някои локални препарати, препоръчвани срещу синдрома на сухото око.

Съществува ли друга органична съставка еднакво полезна за кожата и ставите?

Не просто съществува, ами оптимално работи с иновативния комплекс BioCellCollagen от колаген, хондроитин сулфат и хиалуроновата киселина. Тя е позната като метилсулфонилметан и представлява сложно съединение, съдържащо сяра. Последните проучвания в областта сочат, че наличието му увеличава в пъти действието на колагена, хондроитин сулфата и хиалуроновата киселина. Използването на метилсулфонилметан е силно препоръчително при вече настъпили болки в ставите и краниците, както и срещу възпалителните процеси, спад в имунитета, косопад, тежко физическо изтощение и стрес.

Hydraplenish или как експертите от Nature’s Way предоставят на кожата и ставите всички необходими полезни вещества?

Hydraplenish от Nature’s Way е иновативен продукт, комбиниращ патентования комплекс от колаген, хиалуронова киселина и хондроитин сулфат, BioCellCollagen с метилсулфонилметан за максимална подкрепа на двигателната активност и външния ни вид. Продуктът е отлично профилактично и превантивно средство при рискове и вече настъпили увреждания в кожата или/и ставите. Всички негови активни съставки са със 100% органичен произход и извлечени от растения, отглеждани в контролирано земеделие и под строгия контрол на изследователския екип в Nature’s Way, както и актуалните международни стандарти за качествени хранителни добавки. Формулата има отличен ефект при широк кръг от артритни заболявания, спортни травми, кожни заболявания и вътрешната грижа срещу първите признаци на стареене. Одобрена е от стотици специалисти по цял свят и е силно разпространена сред активните спортисти.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар