Имунната ни система постоянно е изложена на редица предизвикателства – простудни заболявания, грипни епидемии, хроничен стрес, недоспиване, умора, прекарани заболявания, недоимъчно хранене, липса на достатъчно физическа активност и време сред природата. В такива моменти нейната активност се понижава и ставаме мишена на вирусни и бактериални инфекции.

Защо да изберем Alive! Immune Health

Alive! Immune Health представлява специализирана формула в помощ на имунната система на основата на витамини, минерали и природни съставки, безценни помощници в критичните за нашето здраве периоди. Комбинираният състав на Alive! Immune Health съдържа оптимални дози от витамините A, D и C, цинк, екстракти от ехинацея и риган. Към тях е добавена и смес от екстракти от плодове и зеленчуци обогатяващи основното действие на продукта.

Alive! Immune Health проявява мощно имуностимулиращо действие. Подпомага защитата от вирусни респираторни инфекции като едновременно с това намалява вероятността от развитие на вторична бактериална инфекция. Благоприятства нормалната функция на белите дробове като спомага за отделянето на секрети и облекчава симптоми на бронхит и кашлица. Съставът оказва мощно антиоксидантно действие, допринася за оптимални нива на енергия и жизнен тонус.

Действие на основните съставки

 

  • Пурпурна ехинацея

Пурпурната ехинацея (Echinacea purpurea Moench. Asteraceae) е сред най-добре проучените лечебни растения с многократно доказани ефекти върху имунната система. Тя притежава имуностимулиращи свойства и намира приложение при респираторни инфекции. Полизахаридът арабиногалактан действа като стимулатор на макрофагите. Те са основни клетки на имунната система способни на фагоцитоза – поглъщане на частици и цели микроорганизми (бактерии и вируси) като по този начин ги обезвреждат. Екстрактите от ехинацея повишават общия брой на бели кръвни клетки и нивата на интерлевкин-2 (IL-2) – той спомага за борбата с инфекции и стимулира активността на NK-клетките (natural killer) и Т-killer клетките (клетъчни убийци). 

  • Риган

Риганът (Origanum vulgare L. Lamiaceae) е лечебно растение с дълга употреба в традиционната медицина. Използван от столетия за лечение на заболявания на дихателните пътища – бронхити, кашлица, храносмилателната система – лошо храносмилане, безапетитие стомашно-чревно раздразнение и други. Действието се дължи основно на етеричното масло, в състава на което влизат тимол, карвакрол, сесквитерпени, геранилацетат и други. Тимолът и карвакролът притежават мощни антисептични и отхрачващи свойства. Доказано е тяхното действие срещу вируси и бактерии. Притежават още противопаразитно и противогъбично действие. Приемани по време на простудни заболявания доказано възпрепятстват развитие на вторична бактериална инфекция (Zarrini et al, 2010).

  • Витамин А

Витамин А представлява мастноразтворим витамин отговорен за поддържане на имунитета, зрението, кожата и лигавиците. Понижените нива на Витамин А се свързват с предразполагане към инфекции. Той е отговорен за пролиферацията и диференциацията на белите кръвни клетки. Регулира хуморалния и клетъчен имунен отговор. Оказва противовъзпалително действие и намалява податливостта на кожата и лигавиците към проникване на вируси и бактерии. При дефицит на Витамин А нормалният секретиращ епител се замества от изсушен кератинизиран епител, който е по-склонен към инфекции. Поддържа нормалната функция на пръчиците в ретината (вид рецептори отговорни за зрителната острота). Един от най-мощните антиоксиданти.

  • Витамин D3

Витамин D3 е мастноразтворим витамин отговорен освен за здравето на костите и зъбите, така и за имунитета. Регулира както вродения, така и придобития имунитет. Трупат се все повече данни за незаменимата му роля в борбата с инфекциите, в това число вирусните. Доказано е, че има отношения към локалния имунитет на лигавиците на дихателните пътища. Приемът на оптимално количество Витамин D3 дневно спомага за увеличаване на резистентността спрямо инфекциите на горните дихателни пътища.

  • Витамин C

Витамин C е може би най-добре познатото вещество свързано с имунната ни система. Той се натрупва във висока степен в клетките на имунната система. Има антимикробни свойства, стимулира активността на NK-клетките и пролиферацията на лимфоцитите. Витамин C се изразходва бързо по време на инфекции, показващо важната му роля в регулацията на имунния отговор. Открита и доказана е директна връзка между приемът на Витамин C и нормалното функциониране на имунната система. Няколко проучвания доказват неговата активност към РНК и ДНК вируси. Отговаря за нормалната капилярна функция. Витамин C е сред най-важните и активни антиоксиданти за организма.

  • Цинк

Цинкът е минерал с имуномодулиращи и противовирусни свойства. Приемът на цинк доказано може да намали интензитета и продължителността на настинките, особено, ако се започне при първи симптоми. Намалява вирусната репликация като модулира свързването на вирусите с рецепторите на клетките. Оказва противовъзпалително действие, свързващо се с намаляване на тежестта на симптомите при вирусни инфекции.

  • Orchard Fruits™ & Garden Veggies -  смес екстракти от плодове и градински зеленчуци

Сместа от екстракти от плодове и зеленчуци подсилва общия състав. Богата на антиоксиданти, полифеноли, проантоцианидини, флавоноиди и други вещества от растителен произход, тя спомага за намаляване на действието на свободните радикали и възпалението в организма. Спомага за справянето с умората и връща нормалния тонус.

Alive! Immune Health предоставя надеждна защита и помощ в справянето с предизвикателствата за имунната система. Богатият му и прецизно подбран състав осигурява подкрепата, от която всеки се нуждае в периодите на повишен риск от инфекции и вирусни заболявания.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар