Phosphatidyl-Serine Фосфатидил-серин 100 mg, 60 софтгел капсули

132,73 лв.
С вкл. данък
Количество

Подпомага мозъчната функция, фокуса и паметта.

--

Първокласен продукт за поддържане здравето на мозъка и нервната система. Изцяло натурален и безопасен. Може да се приема продължително време, като употребата му не предполага риск от нежелани ефекти. Подходящ за хора от различни възрасти. Съдържа фосфатидил-серин (PS) от най-висок клас под формата на патентованата съставка SerinAid®.


Фосфатидил-серин е мастно вещество (фосфолипид), с жизненоважна роля за функционирането на мозъка и нервната система. Произвежда се естествено в организма и също така се приема чрез храната. За съжаление диетата на съвременния човек не съдържа достатъчно PS. Също така с напредване на възрастта синтезът на PS значително намалява. Дефицитът на PS може да бъде ефективно компенсиран посредством прием на диетични добавки.

 

Какви ползи осигурява приемът на фосфатидил-серин

 • Регулира мембранния трансфер на хранителни вещества и невротрансмитери, необходими за правилното функциониране на мозъка.
 • Укрепва нервната система и понижава нивата на кортизол – хормона на стреса.
 • Подпомага способността за концентрация и запаметяване на информация.
 • Поддържа мисловната дейност.
 • Намалява умствената умора.

Американската Агенция по храните и лекарствата (FDA) признава две здравни претенции по отношение на фосфатидил-серин:

 • приемът на PS може да намали риска от когнитивна дисфункция у възрастни хора
 • приемът на PS може да намали риска от деменция у възрастни хора

 

Повече за свойствата на фосфатидил-серин

PS поддържа правилната функция на протеините, управляващи мембранните функции, подпомага навлизането на хранителни вещества в клетките и способства за извеждане на вредните, свързани със стреса отпадъчни продукти от клетките. Участва в предаването на молекулярни съобщения от клетка на клетка.

Въпреки че резултатите от терапията с PS при деца не са убедителни, много лекари и специалисти по холистична медицина са на мнение, че PS е от полза за децата и младите хора, страдащи от поведенчески разстройства и състояния, провокирани от стрес и нервно напрежение.

 • PS и прием на статини

Широко известно е, че дългосрочното лечение със статини (медикаменти за понижаване на холестерола) има неблагоприятни ефекти върху мозъчната функция. Проучванията показват, че след 6 месеца прием на статини, пациентите се представят слабо в тестовете, проследяващи когнитивните умения. Има данни също, че хората със затлъстяване често страдат от загуба на памет и други когнитивни нарушения. PS предоставя подкрепа и в тези случаи – през последните години този фосфолипид се превърна в широко използвано средство за подпомагане на умствената дейност при тези групи лица.

 • PS и стрес

Повишените нива на кортизол, хормона на стреса, отделян от надбъбречните жлези при физически и емоционален стрес, се отразяват неблагоприятно на мозъчните клетки. Добавките, съдържащи SerinAid® могат да спомогнат за понижаване нивата на кортизола и да оптимизират познавателните умения.

 • PS и спорт

PS действа като ергогеничен агент, който подобрява представянето при интензивни физически натоварвания, намалява мускулните болки, редуцира умората и ускорява възстановяването на мускулите.

 • Безопасност на PS

PS е естествено, доказано ефикасно и изключително добре понасящо се от организма хранително вещество за подобряване на когнитивните умения. Ползите от PS са документирани и изследвани в над 40 клинични изпитвания върху хора за период от повече от 30 години в изследователски проучвания по целия свят. Над 20 плацебо контролирани клинични изпитвания доказват, че приемът на PS осигурява надеждна подкрепа за мозъка.

 

Какво е фосфатидил-серин? Вещество от групата на фосфолипидите, съставна част на клетъчните и невроналните мембрани. Състои се от различни мастно-киселинни остатъци, глицерол и аминокиселината серин.

Какъв е механизмът на действие на фосфатидил-серин? Осигурява оптимална пропускливост на невроналните мембрани за невромедиатори като ацетилхолин и допамин. Структурната му функция е свързана със стабилизиране на мембраните в аксоните и телата на нервните клетки, което позволява гладкото и бързо пренасяне на електричните сигнали в нервната система. Сигналните му свойства са свързани с обмена на информация в централната нервна система и регулирането на клетъчния цикъл.

Какви са рисковете за здравето при недостиг на фосфатидил-серин в организма? Недостигът на PS се асоциира с невродегенеративни заболявания като Алцхаймер и други форми на деменция, старческа сенилност и различни видове амнезия. В процес на изучаване е връзката между нормалната роля на PS и заболявания като Паркинсон и множествена склероза.

Какви могат да бъдат причините за недостига на фосфатидил-серин? Нормално, организмът синтезира нужните му количества PS за правилната дейност на нервната система. С напредване на възрастта обаче, често се наблюдава дефицит на PS, причина за който може да бъде дефицит на други мастни киселини, витамин B12, фолиева киселина или други нутриенти от храната, както и нарушената им абсорбция.

 

Продуктът Phosphatidyl-Serine на Nature’s Way притежава статут GRAS (Безопасен за обща употреба). Притежава сертификат за кашер / Kosher.    

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:

SerinAid® Фосфатидилcерин Комплекс (осигуряващ 100 mg фосфатидил серин)

500 mg

1500 mg

Калории

5Желатинова капсула, глицерин,  масло от соеви зърна, вода.

Съдържа: Соя.  

Не съдържа: Изкуствени оцветители, аромати, консерванти, глутен, сол, дрожди, пшеница, царевица, млечни продукти.

Хранителна добавка, 60 софтгел капсули. 


Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на мембранния трансфер на хранителни вещества и невротрасмитери, необходими за правилната функция на мозъка.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 1 капсула 3 пъти дневно в продължение на един  месец. Направете двуседмична пауза след което може да приемате отново. Най-добри резултати се постигат при продължителна употреба.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!  

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката. 

Производител

Производител: Nature’s Way products, Inc, USA.

Вносител: Ревита ООД, гр.Пловдив, бул.Източен 48

www.naturesway.bg;  

Тел.: 0700 12498  

Виж още

45161
8 Артикула
  Изпрати

  Вашият въпрос беше получен успешно.

  Наш служител ще Ви отговори възможно най-скоро.

  Споделете мнение за продукта

  chat Споделете мнение за продукта (0)