Може би не е останал човек в днешно време, който да не е чувал за Ковид 19, след като ни заля пандемията през 2020 год. Всичко започна в не толкова малкия китайски град (по наши стандарти) - Ухан. От там, в последните почти 3 години, пандемията от Ковид 19 промени живота и ежедневието на всички ни. Последствията върху здравето и икономиката продължават да оказват ефекта си с пълна сила и до днес.

Коронавирусната инфекция е заразна болест, причинена от вирус - тежкия остър респираторен синдром коронавирус 2 (SARS-CoV-2). От началото на пандемията до днес се появиха множество мутации на първоначалната му форма. Съответно се наблюдаваха изменения в симптомите, тежестта на протичане на болестта и подхода при лечението й.

Доминиращият щам по света и у нас е Омикрон с неговите подварианти: BA.2 (1,8%), BA.4 (3,0%), BA.5 (72,3%) и BE./BF., които са подвариант на BA.5 (22,9%), по данни на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ). От тях BA.5, за който се смята, че произхожда от Южна Африка, е най-подчертан, с особената си бързина на разпространение.

  • Основната разлика при новия вариант (BA.5) на Ковид, в сравнение с първоначалния е, че симптомите са значително по-леки, грипоподобни, както и риска от тежки усложнения е по-нисък. Освен това BA.5 е много по-заразен и с лекота се разпространява в популацията. Симптомите му са сходни с тези на грип: болки в гърлото, хрема, запушен нос, висока температура, болки в тялото, главоболие, кашлица и други.

Какво можем да направим за да се предпазим?

Въпреки възможното по-леко протичане, никой не е абсолютно защитен от усложнения и неприятни последствия, особено рисковите групи: деца, хора на възраст над 60 години, с придружаващи заболявания и отслабен имунитет.

От състоянието на имунната система и организма като цяло зависи по какъв начин ще реагираме при контакт с инфекцията. Можем да помогнем на организма ни като го подсилим с правилните и ефективни хранителни добавки, които да стимулират имунитета.

Nature’s Way Alive! Immune Gummies/ Алайв! Имунна защита x 90 желирани таблетки

Част от голямата серия Алайв! Мултивитамини, продуктът съдържа идеално балансирана комбинация от витамини, минерали, екстракти и патентована смес от специално подбрани плодове и зеленчуци.

Как ни помага Алайв! Имунна защита?

  • Осигурява нутриентите, необходими за нормалните функции на имунната система.
  • Допринася за повишаване на защитата на организма от Ковид 19, грип, настинка.
  • Спомага за възстановяване на жизнеността и тонуса.
  • Насърчава поддържането на нормалните когнитивни функции – памет, фокус и други.
  • Силно изразено антиоксидантно действие.

За да бъде силна имунната система и да бъде осигурена оптимална защита срещу умората, организмът трябва да е зареден с най-важните витамини, минерали и антиоксиданти.

Състав на Алайв! Имунна защита

  • Идеално балансирана комбинация витамини: А, С, D3, Е.
  • Цинк.
  • Екстракт от черен бъз.
  • Патентована смес овощни плодове и градински зеленчуци Orchard Fruits™ Garden Veggies™: акай бери, ананас, банан, боровинка, грозде, круша, малина, нар, портокал, череша, ябълка, ягода, тиква, аспержи, броколи, брюкселско зеле, грах, домат, зеле, карфиол, краставица, морков, спанак.

 

Свойства на съставките

  • Витамин А

Играе роля при поддържането на имунната система, зрението и лигавиците. Подпомага вродения и придобития имунитет, ускорява неутрализирането на първичната инфекция и намалява риска от вторични инфекции. Играе уникална роля във възстановяването на дихателната лигавица от възпалителния процес, регенерацията на алвеоларния епител и предотвратяването на фиброзата.

  • Витамин С

 Това е водноразтворим витамин и антиоксидант, който играе съществена роля при коронавирусната инфекция. Неутрализира свободните радикали, образувани под действието на вируса и освободените цитокини, помага за поддържане здравината на колагеновите влакна в съдовите стени и за оптимизиране на взаимодействията между различните класове имунокомпетентни клетки. Установено е, че витамин С намалява риска от вторични инфекции, сепсис и пневмонии след вирусни респираторни заболявания, включително Ковид-19.

  • Витамин D3

При болни от Ковид, а и не само, се наблюдава голям дефицит на витамин D3. Доказано е, че мастноразтворимият витамин играе важна роля за имунните процеси и набавянето му, особено в тъмните месеци от годината е трудно без добавки.

  • Витамин Е

Изследователи от Съединените щати доказват, че водоразтворимите производни на витамин Е (α-токоферол) проявяват мощна антивирусна активност срещу тежък остър респираторен синдром коронавирус 2 (SARS-CoV-2) – агентът, който причинява коронавирусна болест 2019 (COVID-19) ).

  • Цинк

От край време е известна ролята на цинка в имунитета и поддържането на нормални стойности в организма е от изключителна важност. Цинкът подпомага функцията на ензима, който е отговорен за активирането на имунните клетки. По този начин цинкът подпомага способността на тялото да реагира на често срещани проблемни причинители на заболявания.

  • Черен бъз

Притежава идеални антиоксидантни свойства, които дължи на флавоноидите, съдържащи се в него. Те подпомагат работата на клетките и предотвратяват появата на клетъчно увреждане. Славата на дървото черен бъз, като един от най-мощните имуностимулатори, не е случайна. Благодарение на тези свойства, той осигурява защита срещу бактерии и инфекции, като увеличава енергията, подобрява метаболитните процеси и храносмилането.

  • В състава е включен и специално подбран комплекс от плодове и градински зеленчуци

Те съдържат биоактивни вещества с терпеноиди, микроелементи, флавоноиди, каротеноиди и др. Тези съединения имат противовъзпалително, антимикробно, кардиопротективно и антихистаминово (противоалергично) действие. Плодовият комплекс осигурява флавоноиди, органични киселини, ензими и електролити, които са ценни биоактивни вещества с предимно антиоксидантен ефект.

В днешно време хранителните качества на продуктите, които консумираме, не са достатъни за да си набавим необходимите нутриенти, особено във времена, в които сме заплашени от пандемия и продължителен риск от заболявания.

Този дефицит ни прави податливи на вируси, бактерии и е може най-добре да се попълни с правилните хранителни добавки, каквито Алайв! Имунна защита може да осигури.

Алайв! Имунна защита на Nature’s Way е пълноценен източник на основните хранителни вещества, необходими за поддържане на имунната функция и жизнения тонус, особено в условия на Ковид 19 и подвариантите му.

Неговата удобна форма с желирани таблетки го прави много лесен за прием. Една опаковка е достатъчна за 3 месеца, като дозировката е една желирана таблетка дневно.

Защо  Nature’s Way?

Nature’s Way e американска компания, произвеждаща над 500 природни продукта с доказано качество, с разнообразно предназначение и широк спектър на действие. Тя е първата компания, преработваща билки, която притежава съоръжение клас OTC (1983) и отговарящо на стандарт GMP (Добри производствени практики). Предоставя продукти със сертификат „Organic“ и без ГМО.

Nature’s Way предлага изключително пречистени, концентрирани и добре усвояващи се витамини и добавки, събрани в специален продукт, който ще помогне за укрепване на имунитета и повишаване на защитните сили на организма при контакт с Ковид, грип, настинки и други инфекциозни заболявания.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар