Biotin Forte - Биотин Форте Формула за коса, кожа и нокти 60 таблетки

34,06 лв.
С вкл. данък
Количество

Богата формула за коса, кожа и нокти, подпомага метаболизма, стимулира клетъчния растеж

Биотинът, известен и като витамин В7, е водоразтворим витамин от група В, който изпълнява важна роля в метаболитните процеси, чрез които организмът превръща приетите с храната мазнини и въглехидрати в необходимата за нормалното му функциониране енергия. Той участва също така в клетъчния растеж и в синтеза на протеини.

Характерно за водоразтворимите витамини, каквито са тези от група В е, че тялото не може да ги съхранява под формата на запаси, тъй като неусвоените количества веднага биват отвеждани с урината. Това налага редовното им приемане, тъй като дефицитът на някое от тези вещества може да доведе до сериозни здравословни проблеми. Добър източник на биотин са някои субпродукти (черен дроб, бъбреци, далак), яйчения жълтък, гъбите, соята и други.

Съвременните методи на земеделие и преработка обаче често водят до отклонения от естественото съдържание на полезни вещества в храните, което може да доведе до дефицит. Причина за недостиг на витамин В7 могат да бъдат и други фактори като прием на медикаменти, затрудняващи абсорбирането му, някои чревни проблеми, генетични разстройства и особености на хранителния режим.

 

Здравословни ефекти на биотина

  • Поддържа здравето на косата, ноктите и кожата – Витамин В7 играе важна роля в производството на кератин – един от най-здравите протеини в тялото и основен структурен елемент на кожата, косата и ноктите. Именно на това биотинът дължи и едно от популярните си названия – витамин Н, където Н идва от „Haar und Haut“ („коса и кожа“ на немски). Научни изследвания показват, че приемът му допринася за подобряване на хидратирането, мекотата и вида на кожата, съдейства за повишаване на здравината на косата и ноктите и ускорява растежа им.
  • Подпомага метаболизма – Биотинът е ключов фактор за функцията на редица ензими, които осъществяват превръщането на хранителните вещества в енергия. Той съдейства за синтеза на глюкоза от източници различни от въглехидратите, в производството на мастни киселини и в разграждането на някои много важни аминокиселини, сред които и левцина.
  • Стимулира клетъчния растеж – Една от основните функции на витамин В7 е свързана с регулиране на репликацията на ДНК. Той съдейства за правилното възпроизвеждане на генетичната информация във всяка клетка, особено в периоди на ускорено клетъчно делене като бременността. Това обуславя научно установения лек дефицит на витамина при сериозен процент от бъдещите майки и налага приемането му като добавка.

Освен това биотинът подпомага контрола на кръвната захар при страдащи от диабет тип 2, допринася за освобождаване от излишните килограми и съдейства за повишаване на енергията и на настроението.

 

Biotin Forte® на марката Nature’s Way включва още редица витамини, които допълват и усилват здравословните ефекти на биотина.

Действие на останалите съставки

Витамин С

Това вещество, известно още като аскорбинова киселина, е един от най-важните за човешкото здраве витамини. Най-известен е с мощните си антиоксидантни свойства и с ключовата си роля в синтеза на колаген.

 

Витамин В1

Нарича се още тиамин и има важно участие в метаболитните процеси и производството на енергия. Необходим е за и за нормалната работа на редица системи, включително нервната и сърдечно-съдовата.

 

Витамин В2

Известен е също така като рибофлавин и е прекурсор на необходими за множество важни реакции проензими. Участва в активирането на други витамини, в липидния метаболизъм и в усвояването на някои лекарства.

 

Витамин В5

Нарича се още пантотенова киселина и играе ключова роля в производството на важни за нормалното функциониране на тялото вещества. Участва също така в енергийния метаболизъм и в синтеза на хормони и на холестерол.

 

Витамин В6

Изпълнява функцията на коензим в множество реакции на амино-киселинния метаболизъм. Участва в производството на червени кръвни клетки и подпомага дейността на имунната система. Другото му име е пиридоксин.

 

Витамин В9

По-известен е като фолиева киселина. Наличието му в достатъчни количества е решаващо за деленето и растежа на клетките, което обуславя изключителното му значение за правилното развитие на плода и новороденото.

 

Витамин В12

Той е коензим, който подпомага клетъчния метаболизъм и играе важна роля за нормалното функциониране на нервната система, за ДНК синтеза и за производството на червени кръвни клетки.

Съставки:В 1/2 табл.:Дн. доза:
Витамин С
(аскорбинова киселина)
50 mg50 mg
Тиамин (витамин В1)5 mg5 mg
Рибофлавин (витамин В2)5 mg5 mg
Ниацин (ниацинамид)/ никотинамид20 mg20 mg
Витамин В6
(пиридоксин хидрохлорид)
12.5 mg12.5 mg
Фолиева киселина

(от фолат 400 µg)

240 µg240 µg
Витамин В12 (цианокобаламин)  5 µg5 µg
Биотин2500 µg2500 µg
Пантотенова киселина
(калциев d-пантотенат)
5 mg5 mg

Целулоза, натриева кроскармелоза, магнезиев стеарат, силициев диоксид,хипромелоза, глицерин.

Не съдържа: Изкуствени оцветители, глутен, пшеница, млечни продукти. Подходящо за вегани.

Хранителна добавка, 60  таблетки   

Нето тегло:   38 g

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Витамин С(аскорбинова киселина)1000 mg1000 mg
Шипка25 mg25 mg
Общо въглехидрати1 g1 g
Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Витамин С(аскорбинова киселина)1000 mg1000 mg
Шипка25 mg25 mg
Общо въглехидрати1 g1 g

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за нормалното състояние на косата, кожата и ноктите.

Забележка:  Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

 Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г. По ½  таблетка дневно.

Изчакайте да се разтвори напълно, преди да бъде погълната.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител

Производител: Nature’s Way products, Inc , USA

Вносител: Ревита  ООД, Пловдив, бул. „Пловдив”48

www.naturesway.bg   

Тел.: 0700 12498

Виж още

214010
87 Артикула
    Изпрати

    Вашият въпрос беше получен успешно.

    Наш служител ще Ви отговори възможно най-скоро.

    Споделете мнение за продукта

    chat Споделете мнение за продукта (0)