Cognitive Focus Памет и мисловна дейност 30 капсули

39,37 лв.
49,21 лв.
-20%
С вкл. данък
Количество

Компексна формула в подкрепа на паметта, мозъчната функция и когнитивните способности

Както подсказва името ѝ, хранителната добавка Cognitive Focus на марката Nature’s Way е насочена към поддържане на когнитивните функции и паметта. Формулата ѝ е базирана на гинко - едно от най-древните растения на планетата, което се използва в Далечния Изток от хилядолетия за лечение на различни заболявания и за религиозни ритуали. Ефектът му се подсилва от друг природен дар с невероятни полезни за здравето ползи – гъбата херициум и от изключително важната за нормалното осъществяване на редица основни процеси в тялото аминокиселина ацетил L-карнитин.

Действие на основните съставки

  • Гинко билоба

Дървото гинко билоба (Ginkgo biloba) е едно от най-древните растения на планетата, оцелели до наши дни. То се е появило в Китай преди около 290 милиона години и не без основание е наречено от Чарлз Дарвин „жива вкаменелост“. Гинко билоба е надживяло не само ледниковия период и динозаврите, но и атомната бомбардировка в Хирошима. Намиращи се на едва 1,1 км от мястото на взрива екземпляри са оцелели и продължават да цъфтят и до днес.

Полезните за здравето свойства на гинко са познати и използвани в традиционните медицински практики в Китай близо пет хиляди години. Семената, листата и ядките на растението са прилагани за лечение на деменция, астма, бронхити, болести на бъбреците и пикочния мехур. В много страни от Далечния Изток гинко е символ на дълголетието и просветлението.

Листата на гинко билоба съдържат изобилие от полезни за човешкото здраве вещества като флавоноиди и терпеноиди. Те подпомагат кръвоснабдяването и капилярната функция и имат мощно антиоксидантно действие. Екстрактът от гинко е толкова ефективен в подпомагането на мозъчната дейност, че в Германия и някои други европейски страни е едно от изписваните с рецепта лекарства.

Здравословните ефекти на гинко билоба са много:

  • Подпомага мозъчната функция – Изобилието от флавоноиди включва и горчиви вещества, наречени гинколиди. Едно от тях – гинколид В е мощен инхибитор на тромбоцит-активиращ фактор (PAF). Понижените нива на PAF имат подобен на аспирина ефект – разреждат кръвта и подобряват кръвообращението и кръвоснабдяването на мозъка, което от своя страна се отразява благотворно на паметта и когнитивните способности.
  • Поддържа сърдечно здраве – Въздействието на гинколид В върху PAF има подобен ефект и върху функцията на сърдечно съдовата система. Освен това флавоноидите в гинко ограничават вредното въздействие на свободните радикали върху уязвимите клетки на ендотела и така намаляват риска от атеросклероза.
  • Облекчава симптомите на астма – Според учените PAF участва в процесите, провокиращи астмата. Инхибирайки секрецията му, екстрактът от гинко облекчава симптомите на това състояние на дихателната система.

Научни изследвания показват, че гинко билоба може да допринесе за облекчаване симптомите на пременструален синдром, депресия и тревожност и да подпомогне терапията на мигрени и главоболия, сексуални дисфункции, глаукома с нормално налягане и други исхемични очни заболявания.

 

  • Херициум

Ядивната гъба херициум (Hericium erinaceus) се среща на много места с умерен климат в Северното полукълбо. Дългите по няколко сантиметра израстъци по плодното тяло ѝ придават доста необичаен вид, заради който в различни страни я наричат лъвска грива, сатирска брада, маймунска глава и т.н.

Благодарение на мощните си антиоксидантни, противовъзпалителни и имуностимулиращи свойства, херициум се използва от хиляди години в далекоизточните традиционни медицински практики.

Гъбата оказва благотворно въздействие по различни начини:

  • Поддържа здравето на нервната система – Биоактивните вещества в херициум стимулират производството нервен растежен фактор (НРФ), подпомагайки развитието на нервните клетки и така противодействат на тяхната дегенерация. Установено е, че те могат също така за ограничат исхемичните увреждания, характерни за някои невродегенеративни заболявания.
  • Ограничава риска от сърдечно-съдови заболявания – Подобрявайки контрола на липидите в кръвта, екстрактът от херициум намалява рисковите фактори за сърдечно-съдовата система. Освен това биохимикалите в състава му съдействат за намаляване на опасността от инфаркт и инсулт, противодействайки на формирането на тромби.
  • Подпомага терапията на стомашно-чревни заболявания – Противовъзпалителното действие на биохимикалите в херициума допринасят за лечението на заболявания на стомашно-чревни състояния като стомашни язви, гастрит и възпаление на дебелото черво.

Според учените херициумът може също така да подобри имунната функция и контрола на кръвната захар и да противодейства на различни инфекциозни заболявания и на развитието на някои видове рак.

 

  • Ацетил L-карнитин

Ацетил L-карнитинът е подходяща за приемане като хранителна добавка форма на аминокиселината L-карнитин, която се съдържа в почти всички клетки на човешкото тяло. Тя изпълнява важна роля в енергийния метаболизъм и по-точно в производството на енергия от дълговерижни мастни киселини.

Едно от основните достойнства на ацетил L-карнитина е способността му да преминава кръвно-мозъчната бариера. Благодарение на това той подпомага синтеза на невротрансмитера ацетилхолин, който допринася за поддържане на когнитивните функции, паметта и концентрацията.

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Гинко билоба

   Екстракт от лист, стандартизиран до 24% гинко флавон гликозиди (28.8 mg)

120 mg240 mg
Ацетил L-Карнитин хидрохлорид   75 mg150 mg
Ямабушитаке Органик

/Hericium erinaceus/, мицел от гъба

75 mg150 mg

Не съдържа: Изкуствени аромати, консерванти, оцветители, глутен, захар, дрожди, сол, пшеница, царевица, млечни продукти, соя. Подходящо за вегани.

Хранителна добавка,  30 V капсули

Нето тегло: 12 g

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Витамин С(аскорбинова киселина)1000 mg1000 mg
Шипка25 mg25 mg
Общо въглехидрати1 g1 g
Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Витамин С(аскорбинова киселина)1000 mg1000 mg
Шипка25 mg25 mg
Общо въглехидрати1 g1 g

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за поддържане на когнитивните функции.

Забележка:  При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула 2 пъти дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

Производител

Производител: Nature’s Way products, Inc , USA

Вносител: Ревита ООД, Пловдив, бул. „Източен”48

www.naturesway.bg  

Тел.: 0700 12498

Виж още

12726
10 Артикула
    Изпрати

    Вашият въпрос беше получен успешно.

    Наш служител ще Ви отговори възможно най-скоро.

    Споделете мнение за продукта

    chat Споделете мнение за продукта (0)