Пребиотични фибри - Fortify Daily Prebiotic Fiber 145 g, прах с вкус на лимон и малина

70,22 лв.
С вкл. данък
Количество
Изчерпано

Уникална комбинация от пребиотични фибри в подкрепа на чревната флора, баланса на кръвната захар и нормализирането на апетита


--

Продуктът FortifyTM Daily Prebiotic Fiber съдържа високоефективна комбинация от пребиотични фибри - патентована смес фибри от гума гуар (Sunfiber®) и фибри от цикория.


FortifyTM Daily Prebiotic Fiber
стимулира растежа на „приятелски“ бактерии в червата, потиска свръхрастежа на чревни патогени и подпомага храносмилателните процеси. Освен тези си ефекти, FortifyTM Daily Prebiotic Fiber осигурява и други за здравето, засягащи нивата на кръвната захар и контрола върху апетита.

 

Sunfiber® - добро храносмилане, контрол върху глюкозните нива и намаляване на апетита!

 

  • Нормализира изхождането при запек и диария

Повечето видове фибри облекчават състоянието при констипация (запек), но не са толкова ефективни при диария.

Патентованата смес фибри Sunfiber® действа и в двете посоки – нормализира изхождането при запек и диария, като поддържа придвижването на храната в червата в правилното темпо, подобрява консистенцията на изпражненията и стимулира редовността на червата.

Sunfiber® постига всичко това, без да причинява излишни газове или подуване на корема – симптоми, предизвикани от някои видове фибри.

  • Насърчава растежа на полезни бактерии в червата

Sunfiber® доказано стимулира растежа както на бифидобактериите, така и на лактобацилите – „добрите“ бактерии, поддържащи баланса на чревния микорбиом. Ферментацията на Sunfiber® в чревния микробиом насърчава производството на късоверижни мастни киселини като бутират, които осигуряват енергия за храносмилателния тракт.

  • Понижава гликемичния индекс на храните

Sunfiber® е тайно оръжие за всеки, който желае да контролира нивата на глюкоза в кръвта напълно безопасно. Sunfiber® понижава гликемичния индекс на храните, благодарение на което резките пикове на кръвната захар след хранене ще бъдат елиминирани, а вие ще бъдете по-жизнени и тонизирани!

  • Подпомага контрола върху теглото

Sunfiber® стимулира усещането за ситост и намалява желанието за храна. Изследвания върху действието на тази патентована смес фибри показват, че приемът на 1 доза (2 1/2 ч. л. /1 мерителна лъжичка), води до намаляване приема на калории при следващото хранене.

  • Оптимизира усвояването на полезните нутриенти

Някои диетични фибри могат да намалят усвояването на макронутриенти или основни минерали като магнезий и калций от диетата. Sunfiber® не потиска абсорбцията на полезните хранителни вещества и същевременно увеличава усвояването на минералите.

 

Фибри от цикория

Цикория е растение с яркосини цветове, което принадлежи към семейство Asteraceae, от което е част и от глухарчето. Използва се от векове в природната медицина и е природна алтернатива на традиционното кафе, тъй като има подобен вкус и цвят. 

Фибрите в корена на цикория притежават ценни ползи за здравето:

  • стимулират изхождането при запек и подпомагат очистването на стомашно-чревния тракт от токсини;
  • нормализират нивата на кръвната захар и са особено полезни за хора с диабет. Някои от съединенията в корена на цикория, включително цикорова и хлорогенова киселини, повишават чувствителността към инсулин - хормонът, който помага за усвояването на захарта от кръвта;
  • намаляват апетита и приема на калории;
  • пресният корен от цикория съдържа около 68% инулин – вид фибри, известни още като фруктан или фруктоолигозахариди и представляващи въглехидрати, съставени от късоверижни фруктозни молекули. Инулинът действа като пребиотик, който подпомага растежа на полезни бактерии в червата и подобрява усвояването на ценните минерали от диетата. 
Съставки:В 2.5 ч. л./ 4.8 g.Дн. доза:

NRV%

Фибри от Гума Гуар  (Sunfiber®)1020

**

Фибри от цикория (корен)4 g8 g

**

Калории1020
Общо въглехидрати4 g8 g
Диетични фибри3 g6 g
Общо захари0 g0 g
Добавени захари0 g0 g
Захари от алкохол< 1 g< 1 g

Сорбитол, натурални аромати, сок от червено цвекло, лимонена киселина, манитол, екстракт от стевия лист, силициев диоксид.

Не съдържа: глутен, захар, желатин, дрожди, пшеница, млечни продукти, яйца, фъстъци.

Хранителна добавка, 145 g.     

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за нормалната функция на стомашно-чревния тракт и за нормалното състояние на  храносмилателната флора.

Забележка: при бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка: За възрастни над 18 г: По 2 .5 ч. л. 1-2 пъти дневно, разтворени  в поне 250 ml вода или друга негазирана течност.

Съхранение: на хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: маркирани на опаковката.    

Производител

Производител: Nature’s Way products, Inc, USA.

Вносител: Ревита ООД, Пловдив, бул. „Източен”48

www.naturesway.bg;   

Тел.: 0700 12498

Виж още

13292
    Изпрати

    Вашият въпрос беше получен успешно.

    Наш служител ще Ви отговори възможно най-скоро.

    Споделете мнение за продукта

    chat Споделете мнение за продукта (0)